Kvalitet gradi put daljeg uspeha

O ostvarenim rezultatima u 2020. godini i planovima za narednu godinu, Milena Cvetković, izvršni direktor Fabrike dečje hrane, govorila je za dnevni list Danas.

Kakva je godina koja je za nama bila za Fabriku dečje hrane (BFF)?

Svi znamo koliko nas je 2020. godina promenila i uticala na naše živote, poslovne planove i postavljene ciljeve. Ipak, za nas je u datim okolnostima bila i više nego uspešna. Obeležili smo dve godine poslovanja sjajnim rezultatima - Nutrino beleži odlične rezultate na domaćem tržištu, povećali smo broj izvoznih tržišta, te se naši proizvodi mogu naći u 13 zemalja, na čak tri kontinenta. Rast je pratilo i širenje portfolija, a veliki poslovni iskorak su i dva projekta koja smo sproveli sa našim distributerom i partnerom, kompanijom Nelt, a koji su podrazumevali akviziciju brenda hrane Bebi, čija će se proizvodnja nastaviti u Dobanovcima, a distribucija u Rusiji, kao i ulazak u novu kategoriju, razvojem zdravih proizvoda za čitavu porodicu, pod brendom Nutrino LAB.

Da li je kriza uticala na vas kao kompaniju koja posluje u sektoru prehrane i proizvoda koji se tretiraju kao osnovne životne namirnice?

Naš sektor nije pretrpeo štetu koliko je to bio slučaj sa brojnim drugim delatnostima, ali smo se našli pred izazovom obezbeđivanja nesmetanog snabdevanja tržišta u izuzetno teškim okolnostima. Zahtevi i potrebe su bili pojačani, dok je logističkih prepreka bilo na pretek. Ipak, veliki proizvodni kapaciteti naše fabrike koji podmiruju potrebe velikog broja tržišta, kao i sama organizacija rada omogućili su nam stabilnost, a našim potrošačima sigurnost. Nismo zaboravili ni najugroženije delove društva, jer verujemo da kompanije poput naše imaju zadatak da pruže podršku u prevazilaženju krize.

Mogu li se praviti planovi za narednu godinu i kakvi su vaši?

Planovi uvek postoje, ali mnogo je važnije da budemo u stanju da ih revidiramo, prilagođavamo i iskoristimo nove prilike i okolnosti na koje nismo računali. Naši podrazumevaju dalje širenje unutar zemalja EU, Afrike i Azije, kao i inovacije u portfoliju, za koje imamo kapacitet. Kao što smo ove godine otvorili novu kategoriju proizvoda, sledeće planiramo da nastavimo tim putem i započnemo proces sertifikacije za proizvodnju organske bebi hrane.


Objavljeno: 29.12.2020